A kicsi nagy OKOSelefánt kiadó

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer két testvér. Az az ötletük támadt, hogy megszerettessék a gyerekekkel az olvasást. Elgondolkodtak, hogy gyerek koruk kedvenc könyvei azok voltak, amelyek történetébe igazán bele tudták élni magukat. Ennél már csak az lett volna jobb, ha a könyvben tényleg ők szerepeltek voltak.

Az ötlet megvalósítása elég nehéznek tűnt, de szerencsére megtalálták azt, aki ezt már meg is valósította, és 1998. óta örvendezteti meg a gyermekeket olyan könyvekkel, amelyekben valóban az olvasó szerepel. Így létrejött egy nemzetközi barátság, és már magyar nyelven is olvashatóak az OKOSelefánt könyvek.

Minden OKOSelefánt könyv csak a mi kis olvasóink számára készül. Minden történet, és illusztráció az ő fejlődésüket szolgálja.

 

Hogyan készülnek az OKOSelefánt személyre szabott könyvei?

Könyveink elismert nemzetközi írók munkái, amelyek fordítását kizárólag, már bizonyított műfordítókra bízzuk, így garantáljuk a könyvek irodalmi értékét.

Az illusztrációkat szintén profi európai művészek készítik, kizárólag a megírt történet hangulatvilágához. Így a történetek mellett a látványvilág is garantált szórakozást nyújt.

Bátran állítjuk, hogy az OKOSelefánt könyvek a leggazdagabb szövegezéssel készülnek. Nem tévesztjük szem elől a célt, ami a gyermekek olvasás képességének javítása. 

A legkisebbekről sem feledkezünk meg természetesen. Nekik ajánljuk a mondókás könyveket, amelyek szintén a korosztálynak megfelelő illusztrációkkal készülnek, és kedves mondókákkal vonják magukra a picik figyelmét. Bizonyított tény, hogy minél több szót hallanak a picúrok, később annál gazdagabb lesz a szókincsük, így könnyebben tanulnak, pontosabban fejezik ki magukat és az olvasás is  gördülékenyebben megy nekik.

Az OKOSelefánt könyvek Magyarországon kívül Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Franciaországban, Angliában, Németországban, Ausztriában, Romániában, Litvániában, Horvátországban valamint Bosznia-Hercegovinában is mosolyt csalnak a gyermekek arcára. A felsorolt országokban dolgozó kollégákkal minden évben találkozunk, tapasztalatokat cserélünk, így tanulunk egyre többet egymástól, igyekszünk egymás kultúráját megismerni.

Ha már van tapasztalatod az OKOSelefánt könyvekkel, kérlek küldd el nekünk, akár egy fotó kíséretében.

ugyfelszolgalat@okoselefant.hu