Kosár: Ft

Melyik a személyre szabott része a könyvnek?

A történetekben folyamatosan nevén szólítja a könyv a főhőst, akit te adtál meg. Azon történetekben, ahol meg lehet adni a barát nevét, vagy a helységnevet, természetesen ott is a történetben szerepel mind a barát mind pedig a megadott helység.

Tehát NEM csak AZ TÖRTÉNIK, hogy a könyv elejébe belenyomtatjuk, hogy “Anna” a főhős, a barátja “Péterke” és képzeljük el, mintha “Kecskeméten” játszódna a történet. Végig a megadott nevek szerepelnek a történetben, tehát a gyermek valóban FŐSZEREPLŐJE lesz a történetnek.

Mennyi idő alatt készül el a könyv?

Mivel minden egyes könyvet nagy gonddal, egyedileg készítünk el, a szállítási idő a rendelés végösszegének beérkezésétől számított 10 MUNKAnap  (2 hét).

Karácsony / Húsvét előtt hány nappal rendeljem meg, hogy az ünnep előtt megkapjam?

Karácsony előtt kérlek figyeld a főoldalunkat, a pontos határidőt oda tesszük ki.  (Kb. 10 naptári nappal Karácsony előtt vesszük fel az utolsó olyan rendelést, ami Karácsonyig odaér.) 

Egyéb ünnepek esetén: A közelgő ünnep előtt 10 nappal leadott- és kifizetett rendeléseket tudjuk ígérni, hogy feladjuk.

Kérlek vedd figyelembe, hogy kiemelt ünnepekkor (Karácsony, Húsvét, gyereknap, ovis ballagás…) a futárszolgálatok nagyon leterheltek, így a kézbesítés érdekében legyél a futár számára elérhető (telefonon is).

Törölhetek rendelést?

A befizetést követő 1 munkanapig van lehetőség lemondani egy megrendelést. Egy ilyen könyv elkészítése hosszú folyamat, ezért azonnal elkezdünk dolgozni rajta. Mivel minden egyes könyv személyes igény szerint készül, ezért a már elkészített vagy készülőben lévő könyvet nem tudjuk másnak értékesíteni.

Élhetek elállási joggal?

Törvény szerint az egyedileg rendelt, és -elkészített termékekre nem élhetsz  elállási joggal.

Az alábbi esetekben kérhetsz visszatérítést: 

-Hibás teljesítés. Nyomdai hiba, nem a megadott adatok alapján legyártott könyv, sérült termék…
-Megkésett szállítás. Amennyiben a 11. munkanapon nem történik meg a kézbesítés, és emiatt elmarad az ajándékozás. Ilyen esetben ne vedd át a könyvet. A termék visszaérkezését követően visszafizetjük a termék és a szállítás díját.

Ha bármelyik fenti ok miatt nem tartasz igényt a könyvre, akkor visszafizetjük az árát. Ha ezek ellenére megtartod a könyvet, akkor egyeztetünk, és egyedi megállapodás alapján árengedményt adunk.

Lányoknak és fiúknak is adhatok ilyen könyvet?

Minden történet leírásánál megtalálod, a nem és kor szerinti ajánlásunkat, ezek figyelembe vételével válassz könyvet!

Megadhatom több barát nevét is?

A történetek jellegéből adódóan ez nem lehetséges. Minden könyvben annyi adat adható meg, amennyit a termékoldalon látsz.

A grafikán lehet változtatni?

A grafika adott, ezen nem lehet változtatni. Van lehetőség a könyvek elejébe nyomtatni egy tetszőleges fotót. Ezt rendeléskor lehet kiválasztani a személyre szabási folyamatkor. A fénykép nem közvetlen részese a történetnek, így bármilyen lehet.

Mi történik, ha elgépeltem valamit?

A nyomdai előkészítést mindig ember végzi, így igyekszünk odafigyelni a helyesírásra, elgépelésre. Ha gyanítjuk, hogy valami nem stimmel, akkor egyeztetünk veled, és javítjuk, ha szükséges. Kérlek vedd figyelembe, hogy a megadott adatok helyességéért nem tudunk felelősséget vállalni, és egy nyomdába került könyv tartalmán már nem tudunk változtatni. Inkább ellenőrizd többször, mielőtt elküldöd a rendelést!

Könyvesboltban kapható?

Mivel a könyvet igény szerinti adatokkal készítjük el, ezért könyvesboltban nem kapható.

Küldhetem egyenesen a megajándékozottnak? A számla titokban marad?

Természetesen mehet a személyre szabott könyv egyenesen a megajándékozottnak.

A számlát minden esetben a megadott e-mail címre küldjük, így nem kerül a megajándékozott kezébe. Papír alapú számlát külön kérésre természetesen tudunk küldeni.

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK AZ INTERNETES KÁRTYÁS FIZETÉSRŐL

 

KÁRTYAELFOGADÁS

 

Milyen típusú kártyákkal lehet fizetni?

A VISA és a Mastercard dombornyomott kártyáival, ill. egyes VISA Electron, V Pay kártyákkal. A VISA Electron kártyák interneten történő használatának lehetősége a kártyát kibocsátó banktól függ. A CIB által kibocsátott VISA Electron típusú bankkártya használható interneten történő vásárlásra.

 

Mely bankok kártyái alkalmasak internetes fizetésre?

Minden olyan VISA és Mastercard/Maestro kártyával, mely internetes fizetésre a kártyakibocsátó bank által engedélyeztetve lettek, valamint a kifejezetten internetes használatra hivatott webkártyák.

 

Lehet-e vásárlókártyákkal fizetni?

Hűségpontokat tartalmazó, kereskedők/szolgáltatók által kibocsátott pontgyűjtő kártyákkal nem lehet interneten fizetni.

 

Lehet-e co-branded kártyákkal fizetni?

Bármilyen olyan co-branded kártyával lehetséges fizetni, mely internetes fizetésre alkalmas MasterCard vagy VISA alapú kártya.

 

FIZETÉS FOLYAMATA

 

Hogyan működik az online fizetés banki háttérfolyamata?

A vásárló a kereskedő/szolgáltató internetes oldalán a bankkártyás fizetési mód választását követően a fizetést kezdeményezi, melynek eredményeként átkerül a Bank biztonságos kommunikációs csatornával ellátott fizetőoldalára. A fizetéshez szükséges megadni kártyaszámát, lejárati idejét, és a kártya hátoldalának aláíráscsíkján található 3 jegyű érvényesítési kódot. A tranzakciót Ön indítja el, ettől kezdve a kártya valós idejű engedélyezésen megy keresztül, melynek keretében a kártyaadatok eredetisége-, fedezet-, vásárlási limit kerül ellenőrzésre. Amennyiben a tranzakció folytatásához minden adat megfelel, a fizetendő összeget számlavezető (kártyakibocsátó) bankja zárolja a kártyáján. Az összeg számlán történő terhelése (levonása) számlavezető banktól függően néhány napon belül következik be.

 

Miben különbözik az internetes kártyás vásárlás a hagyományostól?

Megkülönböztetünk kártya jelenlétével történő (Card Present) és kártya jelenléte nélküli (Card not Present) tranzakciókat. A Card Present tranzakció POS terminál eszköz segítségével történik. A kártya lehúzását és a PIN kód beütését követően a terminál kapcsolatba lép a kártyabirtokos bankjával, az engedélyező központon keresztül, és a kártya típusától, illetve a kártya kibocsátójától függően a VISA vagy MasterCard hálózaton keresztül. Itt megtörténik az érvényesség és fedezetvizsgálat (authorizáció). Az előbbi útvonalon visszafelé haladva a POS terminál (illetve a kereskedő) megkapja a jóváhagyást vagy elutasítást. A vásárló aláírja a bizonylatot. A Card not Present olyan tranzakció, melynek lebonyolításakor a bankkártya fizikailag nincs jelen. Ide tartoznak a levélben, telefonon, illetve az elektronikus úton (internet) lebonyolított tranzakciók, amelyek esetében a vásárló (kártyabirtokos) a tranzakciót biztonságos (256 bites titkosítású) fizetőoldalon bekért kártyaadatok megadásával indítja. A sikeres tranzakcióról Ön kap ún. engedélyszámot, mely megegyezik a papír alapú bizonylaton található számmal.

 

Mit jelent a foglalás?

A tranzakciót a bank tudomására jutásakor azonnal foglalás (zárolás) követi, hiszen a tényleges terheléshez előbb a hivatalos adatoknak be kell érkezniük, mely néhány napot igénybe vesz és az alatt a vásárolt összeg újra elkölthető lenne. Ezért a foglalással a levásárolt vagy felvett pénzt elkülönítik, foglalás alá teszik. A foglalt összeg hozzátartozik a számlaegyenleghez, azaz jár rá kamat, de még egyszer nem költhető el. A foglalás biztosítja azon tranzakciók visszautasítását, melyre már nincs fedezet, noha a számlaegyenleg erre elvben még lehetőséget nyújtana.

 

SIKERTELEN FIZETÉSEK ÉS TEENDŐK

 

Milyen esetben lehet sikertelen egy tranzakció?

Általában a kártyát kibocsátó bank (tehát ahol az ügyfél a kártyát kapta) által el nem fogadott fizetési megbízás; de bankkártya használat esetében ez lehet olyan okból is, hogy távközlési vagy informatikai hiba miatt az engedélykérés nem jut el a kártyát kibocsátó bankhoz.

 

Kártya jellegű hiba

 • A kártya nem alkalmas internetes fizetésre.
 • A kártya internetes használata számlavezető bank által tiltott.
 • A kártyahasználat tiltott.
 • A kártyaadatok (kártyaszám, lejárat, aláíráscsíkon szereplő kód) hibásan lettek megadva.
 • A kártya lejárt.

 

Számla jellegű hiba

 • Nincs fedezet a tranzakció végrehajtásához.
 • A tranzakció összege meghaladja a kártya vásárlási limitét.

 

Kapcsolati jellegű hiba

 • A tranzakció során valószínűleg megszakadt a vonal. Kérjük, próbálja meg újra.
 • A tranzakció időtúllépés miatt sikertelen volt. Kérjük, próbálja meg újra.

 

Technikai jellegű hiba

 • Amennyiben a fizetőoldalról nem tért vissza a kereskedő/szolgáltató oldalára, a tranzakció sikertelen.
 • Amennyiben a fizetőoldalról visszatért, de a böngésző “back”, “reload” illetve “refresh” segítségével visszatér a fizetőoldalra, tranzakcióját a rendszer biztonsági okokból automatikusan visszautasítja.

 

Mi a teendő a fizetési procedúra sikertelensége esetén?

A tranzakcióról minden esetben generálódik egy tranzakcióazonosító, melyet javaslunk feljegyezni. Amennyiben a fizetési kísérlet során tranzakció banki oldalról visszautasításra kerül, kérjük vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.

 

Miért a számlavezető bankkal kell felvenni a kapcsolatot a fizetés sikertelensége esetén?

A kártyaellenőrzés során a számlavezető (kártyakibocsátó) bank értesíti az összeget beszedő kereskedő (elfogadó) bankjának, hogy a tranzakció elvégezhető-e. Más bank ügyfelének az elfogadó bank nem adhat ki bizalmas információkat, arra csak a kártyabirtokost azonosító banknak van joga.

 

Mit jelent az, ha bankomtól azonban SMS kaptam az összeg foglalásáról/zárolásáról, azonban a kereskedő/szolgáltató azt jelzi, hogy sikertelen volt a fizetés?

Ez a jelenség olyan esetben fordulhat elő, ha a kártya ellenőrzése megtörtént a fizetőoldalon, azonban Ön nem tért vissza kereskedő/szolgáltató internetes oldalára. A tranzakció ebben az esetben befejezetlennek, így automatikusan sikertelennek minősül. Ilyen esetben az összeg nem kerül terhelésre kártyáján, a foglalás feloldásra kerül.

 

BIZTONSÁG

 

Mit jelent a VeriSign és a 256 bites titkosítású TLS kommunikációs csatorna?

A TLS, a Transport Layer Security elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy 256 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a CIB Bank-nak a 256 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk a TLS alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program a TLS segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a CIB Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

 

A fizetés után figyelmeztetett a böngészőm, hogy elhagyom a biztonsági zónát. A fizetésem biztonsága így garantált?

Teljes mértékben igen. A fizetés folyamata 256-bites titkosított kommunikációs csatornán folyik, így teljesen biztonságos. A tranzakciót követően Ön a kereskedő honlapjára jut vissza, amennyiben a kereskedő oldala nem titkosított, a böngészője figyelmezteti, hogy a titkosított csatornát elhagyta. Ez nem jelent veszélyt a fizetés biztonságát illetően.

 

Mit jelent a CVC2/CVV2 kód?

A MasterCard esetében az ún Card Verification Code, a Visa esetében az ún. Card Verification Value egy olyan, a bankkártya mágnescsíkján kódolt numerikus érték, melynek segítségével megállapítható egy kártya valódisága. Az ún. CVC2 kódot, mely az Mastercard/Maestro kártyák hátoldalán található számsor utolsó három számjegyében szerepel, az internetes vásárlások során kell megadni.

 

Mit jelent a Verified by Visa?

A Verified by Visa rendszerben regisztrált Visa kártyabirtokosok jelszót választanak a kártyát kibocsátó banknál, mely segítségével azonosíthatják magukat internetes vásárlás esetén, és amely védelmet nyújt a Visa kártyák jogosulatlan használata ellen. A CIB Bank elfogadja a Verified by Visa rendszer keretein belül kibocsátott kártyákat.

 

Mit jelent a Mastercard SecureCode?

A Mastercard SecureCode rendszerben regisztrált Mastercard/Maestro kártyabirtokosok jelszót választanak a kártyát kibocsátó banknál, mely segítségével azonosíthatják magukat internetes vásárlás esetén, és amely védelmet nyújt a Mastercard/Maestro kártyák jogosulatlan használata ellen. A CIB Bank elfogadja a Mastercard SecureCode rendszer keretein belül kibocsátott kártyákat.

 

Mit jelent a UCAF kód?

MasterCard/Maestro kártyák esetén az Ön kártyakibocsátó bankjától esetlegesen kapott egyedi kód. Ha nem kapott ilyet, hagyja üresen a mezőt.